Om mig

- Hvem er forfattercoach Solveig Mørtz?

Hej, jeg hedder Solveig …

Mit navn er nordisk, fordi jeg blev født laaangt oppe i Lapland. Mine forældre er begge danske og fra stenbroen i København. Da de var færdiguddannede, besluttede de at arbejde som læger i vildmarken, hvor der var flere rensdyr end biler og højt til loftet. Mine to brødre og jeg er derfor opvokset i fri natur for foden af en slalombakke, kan svensk til husbehov og har lært, at hvis vi har drømme, så er det vigtigt at handle på dem, så de går i opfyldelse.

Min drøm er at hjælpe skribenter, så deres ord får luft under vingerne. Og den drøm lever jeg i på fuld tid som forfattercoach. 

Hvad laver en forfattercoach?

Fra redaktørens skrivebord hjælper jeg forfatterspirer og etablerede forfattere med både tekster og personlig udvikling, så deres bogdrømme går i opfyldelse.

Når jeg ikke udvikler og afholder skrivekurser og individuelle forløb, skriver artikler, læser og vurderer manuskripter eller coacher skribenter, så fordyber jeg mig i bøger, står tidligt op, mens verden stadig er stille, går lange ture i naturen, graver i min have og deler glæder, sorger og hverdag med mine to skønne teenagedøtre.

Du er meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har lyst til sparring i et fortroligt rum, hvor der er højt til loftet, og dine drømme bliver ført ud i livet. 

Hvordan blev jeg redaktør?

Se videoen her, hvor jeg fortæller, hvordan Troels Kløvedals debutroman viste mig vej til at blive redaktør på Gyldendal – og gast på Nordkaperen.

https://youtu.be/rBLXxqXaYlU

MIT OFFICIELLE CV:

Fra 1991 sled jeg mine hæle ned på Gyldendals skæve gulve i Klareboderne, hvor jeg først var elev og siden blev forlagsuddannet redaktør i den skønlitterære redaktion, hvor jeg dansede tranedans med de kendte klassiker og store, nulevende forfattere.

Seks år efter blev jeg headhuntet til L&R, hvor jeg udover billigbøgerne også varetog engelske oversættelser samt læste og vurderede danske manuskripter, og her fandt jeg ud af, at mine redaktørvinger kunne bære.

Siden har jeg suppleret mine uddannelser, bl.a. som projektleder, merkonom i markedsføring, har læst litteraturhistorie, moderne kultur samt tekstanalyse og værk på KUA foruden jeg har taget hele tre coachuddannelser, bl.a. Masteren i 2015.

I dag kalder jeg mig forfattercoach

Stiletterne smidt ud til glæde for både knæ og jordforbindelse og i mine egne øjne har jeg valgt verdens bedste job som selvstændig forfattercoach. Er du ny skribent, eller har du allerede udgivet flere bøger, og har du brug for sparring?

Hvis vi indleder et samarbejde, vil du få både gavn og glæde af min:

  • Løsningsorienterede strukturhjerne,

  • begejstring for ord og udvikling og

  • intuitive fornemmelse for teksters frekvens.

 

“Solveig er utrolig indlevende og nærværende med en smittende personlighed. Hun har evnen til at mærke dig der, hvor du er, hun rummer og møder dig på halvvejen, og coacher dig på den fineste måde med sin mangeårige erfaring og store kendskab til personlige forhindringer og udfordringer, så du når i mål med dine mål og ønsker. Jeg anbefaler på det varmeste Solveig, når du trænger til at komme ud af starthullerne og få handlet på dine drømme.” 

– Dorte Klattschou, SEO Specialist, Content Manager og multimediedesigner