Boganmeldelse i Holbæk Radio: Thomas C. Krohn “Truslen fra Kina”

Boganmeldelse i Holbæk Radio d. 26. april 2019

Boganmeldelse af Thomas C. Krohn – Truslen fra Kina i Holbæk Radio

Hovedpersonen hedder Jacob Detlev og er virolog, videnskabsmand og professor på Københavns Universitet. Vi møder ham til Halloween i Tivoli, hvor han går en tur med sin gode ven og kollega, Hong, fra Kina.

Den gamle haven er tæt pakket med mennesker, og Hong får et skub ved en af de smalle træbroer. Derfor sætter de kurs mod restauranten for bedre at kunne tale sammen og få en lækker 3-retters middag på Bdr. Price.

Menuen består af tarteletter med høns i asparges, en god bøf og chokolademousse. Selv om kineseren har lidt udfordringer med at angribe den fyldte tartelet, så hygger de sig og har en god snak.

MEN idyllen bliver hurtigt brudt. Hong begynder at svede og mister appetitten. Før han får smagt på sin dessert, glider han ned på gulvet, får fråde om munden og bliver bevidstløs.

Han bliver hentet af ambulancen og kørt på Rigshospitalet, hvor han kommer i respirator. Og dagen efter er han død.

Det er ikke maden, der har forgiftet ham.

Sådan slutter første kapitel – og indledningen til Truslen i Kina er serveret!

Truslen fra Kina af Thomas C. Krohn

Det viser sig, at mordet på Hong er en del af en større terrorsag, som truer sikkerheden både i Danmark og i Kina, hvor terroristerne vil bruge biologiske våben i Danmark og Kina.

Jacob Detlev er takket været sin uddannelse som læge, videnskabsmand og virolog, en del af det danske biologiske beredskab. Desuden er han også førstehåndsvidne til mordet på sin ven. Han hjælper derfor politiet med at opklare sagen – og kommer i livsfare undervejs i historien.

’Truslen fra Kina’ er en selvstændig mini-thriller i serien om Jacob Detlev.


Forfatteren formår at skildre både personer, mordet og opklaringsarbejdet, så det holder, med høj spændingskurve fra start til slut. Thomas C. Krohn har med ’Truslen fra Kina’ serveret en pageturner på 60 sider, der kan fortæres på en eftermiddag.

Sproget er godt, og handlingen er både alvorlig og aktuel – og vi vil MEGET gerne høre mere til Jacob Detlev.

En thriller skal kunne give sin læser et ’thrill’ – altså gyse og begejstre. Det kan ’Truslen fra Kina’. Den er som en lækker tartelet fra Brdr. Price. En lille, men mættende forret, som er afrundet og sagtens kan stå alene. Og efterlader læseren sulten efter mere.

FORFATTER: Thomas C. Krohn
TITEL: Truslen fra Kina
GENRE: Thriller
FORLAG: Rosenhill
UDGIVELSESDATO: Marts 2019
SIDEANTAL: P 60

OM FORFATTEREN:
Thomas C. Krohn (1972) bor i Stenløse, og er altså fra vores lokalområde her ved Holbæk Radio. Han er uddannet neurobiolog og har en ph.d i forsøgsdyrvelfærd. Han har i mange år været universitetsforsker og -underviser og har siden arbejdet i forskellige virksomheder, som producerer medicinsk udstyr.

Han ved derfor, hvad han beskriver i sine bøger. På hylden i hans forfatterskab står også titlen ”Med alle midler” om en kvindelig psykopat, som er hans anden selvstændige roman.

Holder du af thrillergenren, så kan jeg anbefale Thomas C. Krohn på det varmeste.

Vi glæder os til de kommende bøger om Jacob Detlev
’Truslen fra Kina’ får 6 hjerter ud af 6 mulige.
♡♡♡♡♡♡

Forfattercoach Solveig Mørtz
Hygge i studiet med Thomas C. Krohn og Solveig Mørtz

‘Jeg havde fornøjelsen af at deltage i bogprogrammet på Holbæk Radio bestyret af forfattercoach og boganmelder Solveig Mørtz. Det var en rigtig hyggelig formiddag, og jeg følte mig hele tiden i godt og trygt selskab. Det blev en rigtig spændende time, hvor der blev snakket bøger, psykopater og skriveri, og der var god tid til at komme omkring hvert spørgsmål. Jeg deltager gerne igen, hvis jeg får invitationen’

Krimiforfatter og foredragsholder Thomas C. Krohn